قیمت و خرید مادربرد کامپیوتر خانگی، اداری و گیمینگ بروزکالا

مادربرد از طریق اتصال دهنده‌های پاور تغذیه می‌شود و اتصالات برق متفاوتی برای اجزای مختلف به وجود خواهد آورد. برخی از قطعات به اتصال دهنده‌های برق اضافی در مادربرد مانند رم درایوهای ذخیره‌سازی و کارت‌های گرافیک، به اسلات‌های برق نیاز نخواهند داشت. این در حالی است که اتصال برق ATX، وظیفه‌ی برق رسانی به بخش‌های مختلف مادربرد را برعهده دارد. مادربرد E-ATX دارای تمام ویژگی‌های است که برای انجام کارهای سطح بالا مانند رندر، پردازش ویدئو و مواردی که یک برد عادی ATX نمی‌تواند انجام دهد، موردنیاز خواهد بود. حد تعریفی خاصی برای این مادربرد عنوان نشده‌اند و بنابراین هزینه بیشتر تعیین کننده خواهد بود.

فرم فاکتور ATX

۰ نزدیک به ۱۶ گیگابایت در ثانیه است که همانطور که می‌بینید سرعت نسخه بالاتر دو برابر بیشتر است. در مورد شیارهای دیگر PCI-E با اندازه‌های دیگر نیز دقیقا به همین شکل است یعنی سرعت هر نسخه دو برابر نسخه قبل از خود است. در مورد چیپ‌ست‌های اینتل باید بگوییم حرف Z در آن‌ها نماینده کلمه Extreme به معنای نهایت، حرف H در آن‌ها نماینده کلمه High-End به معنای پیشرفته و حرف B در آن‌ها نماینده کلمه Basic به معنای پایه است. شاید دیگر اکنون بتوانید حدس بزنید هر کدام از این چیپ‌ست‌ها برای چه نوع کاربری مناسب است. به طور خلاصه باید بگوییم مادربردهایی که دارای چیپ‌ست‌های سری Z یعنی چیپ‌ست‌های Z۷۹۰، Z۶۹۰، Z۵۹۰ و Z۳۹۰ هستند برای کاربری‌های حرفه‌ای و مخصوصا گیمینگ مناسبند. این مادربردها معمولا دارای پورت‌ها و شیارهای PCI-E بیشتری هستند و امکانات بیشتری هم دارند.

  • شما چه بخواهید از این مادربرد برای بازی استفاده کرده و چه انتظار بهره بیشتری در زمینه‌های کاری از آن داشته باشید، به‌خوبی پی به خاصیت بالای آن خواهید برد.
  • این را هم در صفحه مشخصات مادربرد می‌توانید پیدا کنید ولی چیزی نیست که مستقیما به مادربرد مربوط باشد.
  • سوکت مدرن H که با نام LGA1156 هم شناخته میشه برای سی پی یو های اینتل طراحی شده.
  • یک مادربرد E-ATX بسته به توانایی کارت گرافیک که در مقادیر مختلف استفاده می‌شود، می‌تواند به راحتی ۳ یا ۴ کارت گرافیک در SLI یا CrossfireX پشتیبانی کند.
  پرتاب ماهواره آزمایشی جدید چین

بسته به تعداد اسلات‌های PCI و اسلات‌هی حافظه، از نظر کمی می‌توانیم امکانات متفاوتی را در این مادربردها مشاهده کنیم. یک برد Micro-ATX می‌تواند دارای اسلات‌های دوگانه DIMM یا اسلات چهارگانه DIMM باشد که آن را وسیع‌تر و باریکؤ‌تر می‌کند. این یک مادربرد بسیار کوچک است که ویژگی‌های محدودی را در اختیار دارندگان خود قرار می‌دهد، اما لزوما هم این ویژگی‌ها آنقدر پایین نخواهند بود. ابعاد مادربرد Mini-IX در حدود ۱۷ در ۱۷ سانتی متر یا ۶.۷ در ۶.۷ اینچ هستند. کیس‌های کامپیوتر که از این مادربرد پشتیبانی می‌کنند، بدون توجه به موردی که مدلی که خریداری می‌کنید، دارای ابعاد ثابتی خواهند بود و سوراخ‌های پین را دقیقا در همان موقعیت همیشگی خواهید داشت.

هم فناوری SLI و هم Crossfire فناوری‌هایی هستند که امکان استفاده از دو کارت گرافیک را برای انجام پردازش‌های گرافیکی فراهم می‌آورند. تفاوت آن‌ها این است که فناوری SLI کار شرکت Nvidia و فناوری Crossfire کار شرکت AMD است. اگر مادربردی از یکی از این فناوری‌ها پشتیبانی کند به طور قطع دارای دو شیار PCI-E x۱۶ برای نصب دو کارت گرافیک خواهد بود که با یک کابل به یکدیگر متصل می‌شوند.

آنچه در بالا گفته شد در مورد شیارهای PCI-E M۲ نیز صدق می‌کند و نسخه‌های بالاتر این شیار به معنای سرعت بیشتر آن در انتقال اطلاعات هستند. همچنین برعکس مثالی که در بالا آمد نیز صادق است یعنی اگر مثلا نسخه شیار PCI-E x۱۶ مادربرد ۴.۰ باشد و نسخه رابط کارت گرافیک ۳.۰ باشد آن وقت سرعت باز هم روی همان PCI-E ۳.۰ تنظیم خواهد شد. در نهایت، مادربردهایی که چیپ‌ست سری B دارند (مادربردهای B۷۶۰، B۶۶۰ و B۵۶۰) برای کاربری عمومی یا اداری مناسبند و کمترین امکانات و کمترین قیمت را هم دارند.

  ویدئو OnePlus Open را در طبیعت نشان می دهد

نقد و بررسی AMD Ryzen 7 3700x

منتشر شده در
دسته‌بندی شده در اخبار